Nákup kuchynského drezu do reštaurácie: na čo si treba dať pozor?
Približne 80 % času stráveného v kuchyni sa pohybujeme v okolí drezu. V reštaurácii je toto, pre mnohých neobľúbené miesto, veľmi častou zastávkou. Váš personál predsa musí umyť riad, opláchnuť zeleninu, či doplniť vodu do hrnca niekoľkokrát denne. Viete, ako mu prácu zefektívniť a vybrať ten správny drez?

Približne 80 % času stráveného v kuchyni sa pohybujeme v okolí drezu. V reštaurácii je toto, pre mnohých neobľúbené miesto, veľmi častou zastávkou. Váš personál predsa musí umyť riad, opláchnuť zeleninu, či doplniť vodu do hrnca niekoľkokrát denne. Viete, ako mu prácu zefektívniť a vybrať ten správny drez?

Na trhu existuje široká ponuka drezov rôznych rozmerov. Tie sú však vyrobené z rozmanitých materiálov. Nájdete ich tiež v rôznych prevedeniach. Ako sa v ponuke zorientovať a vybrať ten najvhodnejší pre vašu profesionálnu kuchyňu?

Siahnite po nerezovej oceli

Nekomplikujte si výber inými materiálmi. Nerez je tým najvhodnejším, ktorý spĺňa hygienické predpisy. Jeho výberom si ušetríte mnoho starostí s kontrolórmi. Okrem toho je veľmi nenáročný na údržbu. Stačí ho jednoducho vyčistiť čistiacim prípravkom a už onedlho bude pripravený na ďalšiu záťaž.

Majte jasne stanovené rozmery

Navrhnúť kuchyňu z hľadiska rozmiestnenia spotrebičov a pracovného nábytku nie je jednoduché. V prvom rade musíte poznať rozmery vašej kuchyne. Nebojte sa spýtať vášho kuchára na názor – práve on tam bude tráviť väčšinu času.

Inšpirovať sa môžete aj v iných podnikoch. Venujte tomuto bodu plánovania pozornosť, pomôže vám pri výbere správneho drezu, ktorý do vašej kuchyne perfektne zapadne.

Klasický drez alebo dvojdrez?

V tomto bode je potrebné namodelovať si dennú rutinu v kuchyni a vedieť, ako často bude váš personál drez využívať. Iné to bude v prípade kaviarne, ktorá bude ponúkať iba rýchle občerstvenie a inak v prípade reštaurácie s denným menu a desiatkami položiek a lá carte.

Majte tiež predstavu o tom, či budete pracovať s čerstvými surovinami, ktoré bude treba nevyhnutne čistiť a opracovať alebo predpripravenými výrobkami vhodnými na ohriatie. Čím viac práce s prípravou pokrmov budete mať, tým viac využijete v prevádzke dvojdrez. Pre veľmi vyťažené prevádzky u nás nájdete aj trojdrezový variant.

Prispôsobte si drez na mieru

Rozmery vane nie sú jediným parametrom, ktorý by ste mali pri výbere ideálneho drezu zohľadniť. V ponuke je toho omnoho viac. Zvoliť si môžete špeciálny drezy s posuvnými dverami, či policami s množstvom úložného priestoru, ktoré ušetria dôležité decimetre v kuchyni.

Pre špeciálne prevádzky máme v ponuke aj kombinované výlevky alebo profesionálne výčapné pulty.

Navštívte naše webové stránky a v prípade otázok nás kedykoľvek kontaktujte. Poradíme vám pri výbere ideálneho drezu do vašej prevádzky.

Vinotéka alebo chladnička? Naučte sa správne skladovať víno
Víno a jeho láskavá príprava pomútia hlavu nejednému milovníkovi tohto moku. Tmavé vlhké pivnice so sudmi sú notoricky známe. Ako však skladovať víno v obmedzených podmienkach? Prečo si nezaslúži ležať vedľa zaváranín?