Indukčná varná doska: Spoznajte jej najväčšie výhody
Sklokeramická, plynová alebo indukčná varná doska? Možností je na trhu máte hneď niekoľko. Každá z nich má svoje výhody aj nevýhody. Keď ich však vzájomne porovnáme, najlepšie z nich vychádza práve indukcia. Viete, aké sú jej najväčšie devízy?

Sklokeramická, plynová alebo indukčná varná doska? Možností je na trhu máte hneď niekoľko. Každá z nich má svoje výhody aj nevýhody. Keď ich však vzájomne porovnáme, najlepšie z nich vychádza práve indukcia. Viete, aké sú jej najväčšie devízy?

Vizuálne identické indukčné varné dosky sa od seba líšia najmä spôsobom ohrevu panvíc a hrncov. Dosky sú založené na vlastnosti indukčného ohrevu. Zároveň sú v porovnaní s inými typmi dosiek ergonomické a funkčné.

Rýchlosť ohrevu

Indukčná varná doska sa sama o sebe vôbec nenahreje. Namiesto toho zahrieva priamo pod ňu položenú nádobu. K jej ohrevu dochádza takmer okamžite a navyše presne v takej teplote, akú si zvolíte. Počas varenia tiež môžete veľmi účinne zvyšovať a znižovať teplotu podľa potreby. Rýchlo a efektívne. Pozor, hrnce na tento typ dosky musia mať magneticky vodivé dno. Neviete, ako to zistiť? Stačí priložiť ku dnu magnet. Ak drží, hrniec je vhodný na indukciu.

Šetrení energiu, ľahko sa ovláda a udržuje čistá

Indukcia šetrí energiu najviac spomedzi všetkých typov varných dosiek. Nízky je aj jej dopad na životné prostredie. Hoci si na ovládanie budete musieť chvíľu zvykať, technológiu si rýchlo osvojíte.

Pri čistení tejto dosky spoznáte ďalšiu veľkú výhodu a to fakt, že tak, že ju zbavíte nečistôt rýchlo a jednoducho. Stačí ju totiž utrieť navlhčenou handričkou. Nečakajte žiadne výstupy a škáry, ku ktorým sa dostanete len veľmi ťažko.

Bezpečnosť na prvom mieste

Ďalšou výhodou indukčnej varnej dosky je to, že umožňuje bezpečnú manipuláciu. Miesto, kde sa na nej varí, tzv. varná zóna, sa nenahrieva. To znamená, že sa môžeme hocikedy dotknúť priestoru okolo nej.

Akonáhle dosku po varení vypnete, zostatkové teplo sa rýchlo rozptýli. Indukcia funguje na zaujímavom princípe, keď sa varná zóna nezahreje, kým na ňu nepoložíte hrniec. To umožňuje zabudované teplotné čidlo, ktoré ohrev reguluje a podľa potreby ho vypne alebo zapne.

Je vhodná do gastrozariadenia?

Určite áno. Ich špecifikácie sú samozrejme, prispôsobené väčšej odolnosti, čo napríklad potvrdzuje 6 mm hrubá sklokeramická doska pri modeli 371020 od značky Electrolux. Veľkou výhodou je aj fakt, že doska nemá tzv. mŕtve zóny.

To znamená, že môžete využiť celú jej plochu na varenie. Taktiež môžete regulovať výkon pre každú zónu s progresívnym priebehom. Jemné nastavenie pre nízke výkony a strmšia krivka pre vyššie výkony.

Máte málo miesta? Žiadny problém

V naśom portfóliu produktov nájdete aj varné platne, ktoré fungujú na báze indukcie a nezaberajú veľa miesta. Využijete ich napríklad v malých prevádzkach alebo čoraz populárnejších foodtruckoch.

Na výber máte hneď niekoľko typov od stolnej indukčnej platne, ktorá automaticky optimalizuje spotrebu energiu až po platne na smaženie z nerezu. Pre viac informácií alebo pre konzultáciu o vhodnom type produktov pre vaše podnikanie nás neváhajte kontaktovať.

Nepodceňujte výber chladiaceho zariadenia. Ušetrite prírodu aj energie
Správne skladovanie potravín v reštaurácii je kľúčové pre správny chod prevádzky. Chladiace zariadenie predstavuje v tomto procese základný stavebný kameň úspešného podniku. Viete, aké zariadenie je vhodné práve pre vás? Pomôžu vám energetické štítky.