Inovácie a originalita v kuchyni
Pacojet: Revolúcia v kuchyni jedným tlačidlom

Predstavte si kuchynský prístroj, ktorý dokáže zmeniť jednoduché suroviny na dokonalé jedlá s neprekonateľnou chuťou, jemnosťou a farbou. Presne to je Pacojet – inovatívny prístroj, ktorý pomocou patentovaného procesu Pacotizing® úplne mení spôsob, akým pripravujeme pokrmy.

Polievky, paštéty, nátierky, hummus, tataráky, pestá, zmrzliny, sorbety...

Pacotizing® od základu redefinuje tradičné procesy prípravy. Východiskovým bodom sú čerstvé suroviny z trhu – bylinky, ryby, mäso, ovocie a zelenina. 

Pokrmy sa z čerstvých surovín pripravia do špeciálnych pakotizačných nádob a dajú sa zamraziť. Následne sa podľa potreby predpripravené mrazené pokrmy vyrobené z týchto čerstvých surovín bez rozmrazovania mikro-rozmixujú pod tlakom. To umožňuje surovinám rozvinúť sa v ich čistej, prirodzenej forme. Výsledkom sú jedlá s najintenzívnejšou chuťou a ultra jemnou, vzdušnou štruktúrou. Toto špeciálne spracovanie zachováva prirodzené, čerstvé farby potravín a ich živiny.
 


Neobmedzená ponuka vysokokvalitných jedál

 

Pacojet môžete používať na mnoho rôznych spôsobov: na výrobu sorbetov, zmrzliny, náplní, penových krémov, polievok, koncentrátov, ciest, zmesí a mnoho ďalšieho.

Špeciálny proces Pacotizing® zintenzívňuje chuť ingrediencií a zároveň zachováva ich prirodzené, svieže farby. Výsledkom sú ultrajemné, vzdušné textúry – jedinečný chuťový zážitok, ktorý je možné kedykoľvek reprodukovať stlačením jediného tlačidla.

Vďaka tomu, že Pacotizing® umožňuje použitie vzduchového tlaku až do 1 baru, vznikajú mimoriadne jemné a vzdušné textúry.

Vďaka intuitívnemu ovládaniu umožňuje Pacojet 4 dosahovať prvotriedne výsledky aj zamestnancom bez kulinárskeho vzdelania. To zaručuje konzistentne vysokú kvalitu bez ohľadu na skúsenosti personálu.

Úspora času a nákladov


Pacojet 4 nielenže šetrí čas tým, že spracováva mrazené suroviny bez rozmrazovania, ale tiež znižuje množstvo potravinového odpadu tým, že presne porcuje požadované množstvá bez prerušenia chladiaceho reťazca a používa mrazené potraviny. Tým sa optimalizuje využitie vašich produktov a umožňuje sa udržateľná a ekonomická prevádzka vašej kuchyne.

 


 

Maximálna flexibilita


Príprava pokrmov v Pacojet je rýchla a jednoduchá: Čerstvé suroviny sa vložia do pakotizačnej® nádoby a zmrazia sa pri teplote -20 °C najmenej na 24 hodín. Príprava surovín je tak úplne oddelená od výroby a môže byť dokončená kedykoľvek, aby sa vyplnil voľný čas. Pracovné zaťaženie súvisiace s Pacojetom je možné flexibilne naplánovať, čo vám umožňuje napríklad ľahko integrovať výrobu vlastných hotových výrobkov do vašich pracovných postupov.
 

 

Ušetrite čas a uľahčite prácu svojmu tímu


Nielen príprava surovín je jednoduchá, ale aj samotný proces Pacotizovanie® je nenáročný a dá sa vykonať stlačením jediného tlačidla. Kým Pacojet pracuje sám, kuchársky tím získa čas, aby sa mohol venovať iným úlohám.

Pacotizovanie® tiež eliminuje časovo náročné prípravné kroky, pretože potraviny sú rozmixované na mikrojemnú konzistenciu, čím sa eliminuje potreba šúpania, mixovania, preosievania, odstraňovania stoniek. To šetrí ešte viac času v kuchyni. Vďaka tomu, že Pacojet zjednodušuje toľko zložitých prípravných krokov, znižuje sa potreba vysoko kvalifikovaného personálu.


Jednoduchá obsluha s konzistentnou kvalitou


Vďaka prívetivému užívateľskému rozhraniu je pacotizácia® hračkou: Veľký dotykový displej umožňuje intuitívne ovládanie. V zariadení Pacojet je možné uložiť až 20 nastavených receptov. Detekčné funkcie podporujú správne používanie zariadenia. Pacojet sa veľmi ľahko čistí pomocou špeciálnych čistiacich tabliet. To znamená, že jeho používanie vyžaduje minimálny čas na zaškolenie. Nezáleží na tom, kto stlačí tlačidlo počas pacotizácie® – pripravené jedlo má vždy rovnakú kvalitu.

 
Pre koho je Pacojet ideálny?
• Reštaurácie a hotely, ktoré chcú vyniknúť kvalitou a konzistenciou
• Gastroprevádzky hľadajúce efektívne riešenie na prípravu pokrmov bez plytvania
• Moderné kuchyne, ktoré chcú ponúknuť niečo výnimočné

 Pacojet nie je len kuchynský prístroj – je to investícia do budúcnosti gastronómie, kde sa kvalita, kreativita a efektivita spájajú v dokonalej harmónii.



Zdroj: www.pacojet.com

Vákuovanie v gastronómii
Ktoré výrobky možno vákuovo zabaliť?