Kema na Danubius Gastro 2019: inovácie aj gastronomický zážitok
Poctivé domáce potraviny, delikatesy, najmodernejšie technológie a inovatívne spotrebiče. To všetko priniesol 24. ročník veľtrhu z oblasti gastronómie a hotelierstva, Danubius Gastro. Druhýkrát sa na ňom zúčastnila aj spoločnosť Kema, ktorá okrem profesionálnych zariadení priniesla návštevníkom aj nevídaný gastronomický zážitok.

Poctivé domáce potraviny, delikatesy, najmodernejšie technológie a inovatívne spotrebiče. To všetko priniesol 24. ročník veľtrhu z oblasti gastronómie a hotelierstva, Danubius Gastro. Druhýkrát sa na ňom zúčastnila aj spoločnosť Kema, ktorá okrem profesionálnych zariadení priniesla návštevníkom aj nevídaný gastronomický zážitok.

Spoločnosť Kema vie, že za každým gastronomickým zážitkom je skrytá sofistikovaná technológia. Preto na veľtrhu vystavila inovatívne produkty od spoločnostíElectrolux a Berner.

Nechýbalo ani mobilné zariadenie pre všetky typy stravovania z Konceptu Libero a tiež elektrické konvektomaty air-o-convect Touchline, ktoré zvládnu aj extrémne pracovné zaťaženie v kuchyni.

Odbornú verejnosť však zaujal najmä vysokorýchlostný gril SpeeDelight, ktorý kombinuje tri technológie – infračervené žiarenie, kontaktné dosky a mikrovlny. Jedlo dokáže pripraviť v rekordne krátkom čase.

Jeho veko sa hneď po tom, ako je pokrm hotový, automaticky zdvihne. Nemusíte sa preto báť, že jedlo pripálite. Je ideálnym pomocníkom pri pečení pizze či zapekaní sendvičov a tortíl. Vďaka značnej úspore energie je šetrný pre životné prostredie.

Okrem technologických noviniek sme sa počas veľtrhu zamerali aj prípravu chutných a kvalitných pokrmov. Stavili sme na osvedčených šéfkuchárov, ako Antonín Bradáč, Jaroslav Veselý, Štefan Kiss a Ľubomír Herko.

Antonín Bradáč je šéfkuchárom a technológom Electrolux Professional Chef Academy. Je špecialistom na ázijskú kuchyňu, čo potvrdil aj poprednými umiestneniami v kulinárskych súťažiach po celom svete.

Svojej povesti neostal nič dlžný ani v stánku našej spoločnosti, kde pripravoval skvelé batátové rezance s čili a zázvorom, ustricovou omáčkou, hubami šitake a bravčovým mäsom.

Obľube sa však tešilo aj thajské červené kari s kuracím mäsom, thajskou bazalkou, liči a jasmínovou ryžou.

Okrem toho si návštevníci mohli pochutiť aj na chrumkavom toaste so šunkou a syrom a tortille s hovädzím mäsom, fazuľou a čedarom, ktoré pripravoval na vysokorýchlostnom grile SpeeDelight.

Chuť stredomoria do Incheby priniesol šéfkuchár Jaroslav Veselý – poradca a školiteľ spoločnosti Electrolux pre Slovensko a susedné krajiny, ktorý piekol autentickú pizzu s mozarellou, prosciuttom a rukolou. Jej cesto malo netradične červenú farbu. Presne takú, ako má naše logo.

Neskôr sa k nim pridal aj šéfkuchár Nestlé, Štefan Kiss a tiež Ľubomír Herko, známy najmä z televíznych obrazoviek.

Spoločnosť Kema zaznamenala na veľtrhu Danubius Gastro 2019 veľký úspech. Radi by sme sa preto poďakovali všetkým návštevníkom a partnerom, ktorí si s nami tieto dni vychutnali.

Ak ste návštevu Incheby tento rok nestihli a máte záujem o viac informácií o produktoch pre vaše gastronomické zariadenia, kontaktujte nás.

Automatický alebo pákový kávovar? Vyberte si správne
Kávu v súčasnosti kúpite v akomkoľvek pohostinstve, pube či reštaurácii. Práve preto je dôležité ponúkať ju v čo najvyššej kvalite. Na to však výberová káva a šikovný barista nestačia. Potrebujete totiž kvalitný kávovar. Je pre vaše podnikanie vhodný automatický alebo pákový?