KEMA SK Vákuovanie v gastronómii * * Vákuové balenie predlžuje trvanlivosť produktov. Je to preto, že počas vákuovania sa odstráni kyslík. Tým sa spomalí proces dozrievania. Vákuové vrecko tiež poskytuje vášmu výrobku vzduchotesnú a ... jún 17, 2024
KEMA SK Energetická efektivita v profesionálnych kuchyniach *Základom každej multifunkčnej kuchyne sú inteligentné varné zariadenia, ktoré vedia nahradiť množstvo bežne používaných varných zariadení v profesionálnych kuchyniach, čím šetria energie, suroviny a ... okt 3, 2022
Radovan Skolnik Kvalitné produkty a spoľahlivý servis: pomáhame gastronómii rásť *Tajomstvom úspechu gastronomických prevádzok nie sú len chutné jedlá a usmievavá obsluha. Dôležitá je tiež efektívna dispozícia gastrotechnológie a najmä spoľahlivé zariadenia v kuchyni, vďaka ktorým... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Zariaďujete profesionálnu kuchyňu? Vyvarujte sa týchto chýb *Kuchyňa je srdcom každého dobrého podniku. Či už ide o malé bistro alebo fine dining reštauráciu, práve ona je základným kameňom úspechu. Samozrejme, netreba zabúdať ani na kreatívneho a skúseného šé... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Hľadáte umývačku riadu? Pri výbere zohľadnite tieto vlastnosti *Mať v reštaurácii umývačku riadu sa v posledných rokoch stalo akýmsi nepísaným pravidlom. Ide o zdatného pomocníka, ktorý dokáže ušetriť veľa času. Neraz aj jednu pracovnú silu navyše. Viete, čo všet... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Nepodceňujte výber chladiaceho zariadenia. Ušetrite prírodu aj energie *Správne skladovanie potravín v reštaurácii je kľúčové pre správny chod prevádzky. Chladiace zariadenie predstavuje v tomto procese základný stavebný kameň úspešného podniku. Viete, aké zariadenie je ... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Indukčná varná doska: Spoznajte jej najväčšie výhody *Sklokeramická, plynová alebo indukčná varná doska? Možností je na trhu máte hneď niekoľko. Každá z nich má svoje výhody aj nevýhody. Keď ich však vzájomne porovnáme, najlepšie z nich vychádza práve i... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Flexibilita a trvanlivosť. Investujte do správnej priemyselnej práčky *Dobre fungujúca reštaurácia alebo bistro sa nezaobídu bez špičkového vybavenia kuchyne. Dôležitý je aj samotný priestor, v ktorom sa zákazník musí cítiť príjemne. Samozrejmosťou sú preto čisté obrusy... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Automatický alebo pákový kávovar? Vyberte si správne *Kávu v súčasnosti kúpite v akomkoľvek pohostinstve, pube či reštaurácii. Práve preto je dôležité ponúkať ju v čo najvyššej kvalite. Na to však výberová káva a šikovný barista nestačia. Potrebujete to... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Pridajte príprave jedál nový rozmer: vyskúšajte metódu sous-vide *V jedálnych lístkoch slovenských reštaurácií čoraz častejšie nachádzame zložito znejúci pojem sous-vide. Ide o obľúbenú metódu prípravy, ktorá vašim pokrmom prinesie znamenitú chuť. To však nie je zď... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Vinotéka alebo chladnička? Naučte sa správne skladovať víno *Víno a jeho láskavá príprava pomútia hlavu nejednému milovníkovi tohto moku. Tmavé vlhké pivnice so sudmi sú notoricky známe. Ako však skladovať víno v obmedzených podmienkach? Prečo si nezaslúži lež... okt 13, 2020
Radovan Skolnik Nákup kuchynského drezu do reštaurácie: na čo si treba dať pozor? *Približne 80 % času stráveného v kuchyni sa pohybujeme v okolí drezu. V reštaurácii je toto, pre mnohých neobľúbené miesto, veľmi častou zastávkou. Váš personál predsa musí umyť riad, opláchnuť zelen... okt 13, 2020