Praktické aj štýlové: Spoznajte výhody kuchynských vozíkov

Kuchynské vozíky zjednodušia a urýchlia transport riadu aj nádob plných jedla. V článku vám prezradíme, ktoré z nich patria do každej kuchyne a prečo.

Zariaďujete reštauračnú kuchyňu? Nezabudnite na vhodný pracovný stôl

Srdcom každej profesionálnej kuchyne je pracovný stôl. Práve na ňom sa totiž pripravujú všetky pokrmy. Aké možnosti ponúka súčasný trh a čo by mu nemalo chýbať?

Leto je za rohom: Pripravujte šaláty efektívne s elektrickým krájačom

Šaláty sú žiadaným jedlom a prílohou. Ich obľuba rastie najmä v lete. Častú prípravu si zjednodušíte elektrickým krájačom. Vďaka nemu bude všetka zelenina dokonale a rýchlo nakrájaná a kuchárovi ostane dostatok času na finálne servírovanie.

Pozdvihnite vaše burgre na nový level: Tajomstvom je mlynček na mäso

Servírujete alebo plánujete podávať hamburgery? Zákazníci sú stále náročnejší a polotovar rýchlo odhalia. Ak sa chcete odlíšiť od bežných fast foodov, investujte do elektrického mlynčeka na mäso. Pri výbere si všímajte nielen rýchlosť a výkon, ale aj možnosti dodatočného príslušenstva.

Pizza ako z talianskej reštaurácie? Nepodceňte výber správnej pece

Na okraji chrumkavá krusta a v strede tenké vláčne cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku. Upiecť dokonalú pizzu nie je iba záležitosťou skúseného kuchára. Dôležitým prvkom v procese je aj samotná pec. Viete, ako si vybrať tú správnu do vášho podniku?

Nákup kuchynského drezu do reštaurácie: Na čo si treba dať pozor?

Približne 80 % času stráveného v kuchyni sa pohybujeme v okolí drezu. V reštaurácii je toto, pre mnohých neobľúbené miesto, veľmi častou zastávkou. Váš personál predsa musí umyť riad, opláchnuť zeleninu, či doplniť vodu do hrnca niekoľkokrát denne. Viete, ako mu prácu zefektívniť a vybrať ten správny drez?

Vinotéka alebo chladnička? Naučte sa správne skladovať víno

Víno a jeho láskavá príprava pomútia hlavu nejednému milovníkovi tohto moku. Tmavé vlhké pivnice so sudmi sú notoricky známe. Ako však skladovať víno v obmedzených podmienkach? Prečo si nezaslúži ležať vedľa zaváranín?

Pridajte príprave jedál nový rozmer: Vyskúšajte metódu sous-vide

V jedálnych lístkoch slovenských reštaurácií čoraz častejšie nachádzame zložito znejúci pojem sous-vide. Ide o obľúbenú metódu prípravy, ktorá vašim pokrmom prinesie znamenitú chuť. To však nie je zďaleka všetko. Zistite, prečo ju musíte vyskúšať aj vy.

Kema na Danubius Gastro 2019: Inovácie aj gastronomický zážitok

Poctivé domáce potraviny, delikatesy, najmodernejšie technológie a inovatívne spotrebiče. To všetko priniesol 24. ročník veľtrhu z oblasti gastronómie a hotelierstva, Danubius Gastro. Druhýkrát sa na ňom zúčastnila aj spoločnosť Kema, ktorá okrem profesionálnych zariadení priniesla návštevníkom aj nevídaný gastronomický zážitok.

Automatický alebo pákový kávovar? Vyberte si správne

Kávu v súčasnosti kúpite v akomkoľvek pohostinstve, pube či reštaurácii. Práve preto je dôležité ponúkať ju v čo najvyššej kvalite. Na to však výberová káva a šikovný barista nestačia. Potrebujete totiž kvalitný kávovar. Je pre vaše podnikanie vhodný automatický alebo pákový?

Flexibilita a trvanlivosť. Investujte do správnej priemyselnej práčky

Dobre fungujúca reštaurácia alebo bistro sa nezaobídu bez špičkového vybavenia kuchyne. Dôležitý je aj samotný priestor, v ktorom sa zákazník musí cítiť príjemne. Samozrejmosťou sú preto čisté obrusy na stoloch, ako aj čisté oblečenie vašej obsluhy. Doma špinavú bielizeň však rozhodne prať nebudete. Máme pre vás riešenie.

Indukčná varná doska: Spoznajte jej najväčšie výhody

Sklokeramická, plynová alebo indukčná varná doska? Možností je na trhu máte hneď niekoľko. Každá z nich má svoje výhody aj nevýhody. Keď ich však vzájomne porovnáme, najlepšie z nich vychádza práve indukcia. Viete, aké sú jej najväčšie devízy?

Nepodceňujte výber chladiaceho zariadenia. Ušetrite prírodu aj energie

Správne skladovanie potravín v reštaurácii je kľúčové pre správny chod prevádzky. Chladiace zariadenie predstavuje v tomto procese základný stavebný kameň úspešného podniku. Viete, aké zariadenie je vhodné práve pre vás? Pomôžu vám energetické štítky.

Hľadáte umývačku riadu? Pri výbere zohľadnite tieto vlastnosti

Mať v reštaurácii umývačku riadu sa v posledných rokoch stalo akýmsi nepísaným pravidlom. Ide o zdatného pomocníka, ktorý dokáže ušetriť veľa času. Neraz aj jednu pracovnú silu navyše. Viete, čo všetko by mala spĺňať umývačka riadu, aby spoľahlivo pokryla všetky potreby vašej prevádzky?

Zariaďujete profesionálnu kuchyňu? Vyvarujte sa týchto chýb.

Kuchyňa je srdcom každého dobrého podniku. Či už ide o malé bistro alebo fine dining reštauráciu, práve ona je základným kameňom úspechu. Samozrejme, netreba zabúdať ani na kreatívneho a skúseného šéfkuchára. Ak mu však vytvoríte profesionálne miesto na prácu, na výsledku si pochutíte nielen vy, ale najmä vaši zákazníci.

Kvalitné produkty a spoľahlivý servis: Pomáhame gastronómii rásť

Tajomstvom úspechu gastronomických prevádzok nie sú len chutné jedlá a usmievavá obsluha. Dôležitá je tiež efektívna dispozícia gastrotechnológie a najmä spoľahlivé zariadenia v kuchyni, vďaka ktorým bude vaša prevádzka fungovať ako hodinky. Neviete si pri zariaďovaní rady? Nechajte to nás.