Pozdvihnite vaše burgre na nový level: tajomstvom je mlynček na mäso
Servírujete alebo plánujete podávať hamburgery? Zákazníci sú stále náročnejší a polotovar rýchlo odhalia. Ak sa chcete odlíšiť od bežných fast foodov, investujte do elektrického mlynčeka na mäso. Pri výbere si všímajte nielen rýchlosť a výkon, ale aj možnosti dodatočného príslušenstva.

Servírujete alebo plánujete podávať hamburgery? Zákazníci sú stále náročnejší a polotovar rýchlo odhalia. Ak sa chcete odlíšiť od bežných fast foodov, investujte do elektrického mlynčeka na mäso. Pri výbere si všímajte nielen rýchlosť a výkon, ale aj možnosti dodatočného príslušenstva.

Elektrický mlynček na mäso vám zjednoduší život. V porovnaní s rôznymi nadstavcami k mixérom, prípadne manuálnym mlynčekom, dokáže pomlieť väčšie množstvo mäsa a je vybavený aj ďalšími funkcionalitami, ktoré ocení najmä profesionálna kuchyňa. Výhodou je napríklad spätný chod alebo dvojzložkové mletie mäsa.

Porovnanie s kupovaným mletým mäsom je pravdepodobne bezpredmetné. Ak si pomeliete vlastné mäso, budete presne vedieť, čo sa v hamburgeroch nachádza. Zákazníkom ponúknete prvotriednu kvalitu, za ktorou si môžete stáť.

Mletie čerstvého mäsa vám umožní mať plnú kontrolu nad konzistenciou, množstvom tuku, soli, štruktúrou a vláčnosťou. To všetko vplýva na výslednú kvalitu a chuť pripraveného hamburgera.

Výkon je rozhodujúcim parametrom

V prípade mlynčekov o ich výkone najlepšie vypovedá množstvo pomletého mäsa za hodinu. Kvalitné mlynčeky dokážu pomlieť až 300 či 500 kilogramov. Takéto spotrebiče majú výkon približne od 1,1 kW až po 2,2 kW.

V prípade, že nepotrebujete mlieť také veľké množstvá mäsa, postačí vám aj mlynček s produkciou 160 kg mäsa za hodinu s príkonom 0,75 kW.

Použité materiály predĺžia životnosť

Ak má váš nový spotrebič vydržať niekoľko rokov, musí mať kvalitné prevedenie. Oblúkom sa vyhýbajte mlynčekom, ktoré majú plastové komponenty. Tieto sú určené pre domácnosti a nie profesionálnu kuchyňu.

Vo všeobecnosti sa kvalitné elektrické mlynčeky na mäso vyrábajú v celonerezovom prevedení alebo je ich telo z hliníkového odliatku. Oba sa vyznačujú mimoriadnou odolnosťou a jednoduchou údržbou. Hliníkový mlynček sa nesmie umývať v umývačke riadu.

Vymeniteľné kotúče pre správnu štruktúru mäsa

Ku každému mlynčeku na mäso sa dodáva niekoľko dosiek, ktoré melú mäso do rôznej konzistencie. Zvyčajne je obsahom balenia jedna na jemnejšie mletie a druhá na hrubšie. Ak potrebujete aj ďalšie dosky, môžete si ich doobjednať ako doplnkové príslušenstvo.

Potrebujete mlynček s dvojzložením?

Profesionálne mlynčeky na mäso môžu byť vybavené takzvaným dvojzložením. V praxi to znamená, že sa v mlynčeku nachádzajú dva nože a dve dosky. Prvý zomelie mäso zvyčajne do hrubšej konzistencie a druhý do jemnejšej.

Mlynček s dvojzložením sa hodí na mletie mäsa do špeciálnych pokrmov, ale pri klasických hamburgeroch vám postačí výkonný mlynček s jednozložením. Nevýhodou dvojzloženia je, že vždy musí byť v tejto podobe, nemôžete jeden nôž a dosku vybrať.

Ak ste stále na pochybách, aký mlynček je pre vás ten pravý, radi vám s výberom poradíme. Neváhajte nás preto kontaktovať. K zakúpenému vybaveniu kuchyne poskytujeme aj zaškolenie profesionálnym kuchárom a garančný servis.

Pizza ako z talianskej reštaurácie? Nepodceňte výber správnej pece
Na okraji chrumkavá krusta a v strede tenké vláčne cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku. Upiecť dokonalú pizzu nie je iba záležitosťou skúseného kuchára. Dôležitým prvkom v procese je aj samotná pec. Viete, ako si vybrať tú správnu do vášho podniku?