Nie je mikrovlnka ako mikrovlnka: 5 vlastností, ktoré by ste mali zvážiť
Mikrovlnka je neodmysliteľnou súčasťou každej kuchyne. Už dávno však nie je len o zohrievaní jedál. Spotrebiteľovi totiž ponúka množstvo moderných funkcií. Zistite, akých.

Mikrovlnka je neodmysliteľnou súčasťou každej kuchyne a zároveň neoceniteľným spoločníkom pri príprave pokrmov. Už dávno nie je iba zariadením určeným na zohrievanie jedál. Ak premýšľate nad kúpou novej mikrovlnnej rúry, berte ohľad najmä na nasledovné parametre.

Mikrovlnka neponúka iba ohrev jedál. Rozmrazovanie, funkcia grilu a ďalšie možnosti z nej robia plnohodnotného pomocníka v kuchyni aj pri varení. Aby ste si vybrali ten správny model, zistite si o nej nasledovné informácie.

Účel

Budete novú rúru využívať iba na zohrievanie jedál a viete, že ostatné funkcie nepotrebujete? Siahnite po monofunkčnom modeli, v ktorom jedlo rýchlo pripravíte, prípadne rozmrazíte. Multifunkčné mikrovlnky so sebou prinášajú aj možnosť zapnutia funkcie grilu alebo ohrevu teplým vzduchom. Tieto prevedenia oceníte aj pri bežnom varení, keď budete napríklad zapekať lasagne.

Výkon

Pri zohľadňovaní tohto parametru platí jednoduchá rovnica. Čím väčší výkon bude mať, tým rýchlejšie potraviny zohreje. Prirodzene to znamená, že ak siahnete po veľkom výkone, viac si priplatíte. Vyššia bude aj spotreba energie. Výkon mikrovlnných rúr sa pohybuje medzi 600 W až 1200 W. V prípade, že hľadáte modely s grilom, odporúčame siahnuť po výkone vyššom ako 1000 W.

Veľkosť vnútorného priestoru

Objem mikrovlnných rúr je variabilný. Na trhu môžete nájsť modely s objemom 14 litrov ale aj veľké mikrovlnky s vnútorným priestorom pripraveným na 40 litrov. Pred kúpou však nezabudnite odmerať veľkosť tanierov, aby sa do nej bez problémov vošli.

Dodatočné funkcie

Rozšírené funkcie vám ušetria čas a peniaze. Vybrať si môžete napríklad funkciu Defrost, ktorá urýchli rozmrazovanie potravín, gril na zapečenie povrchu alebo program, v ktorom potraviny pripravíte v pare. Funkcia Crisp zase zabezpečí dokonale chrumkavý spodok aj vrch jedla v rekordne krátkom čase. Na tento program však budete potrebovať špeciálny tanier.

Farebné vyhotovenie

Aj mikrovlnky podliehajú módnym trendom. Vo veľkom množstve modelov určite nájdete vhodný typ, ktorý zapadne do vášho dizajnu kuchyne. Čierna alebo biela farba, nerezový povrch? Možností je naozaj mnoho. Pred kúpou vezmite do úvahy aj fakt, či hľadáte voľne stojacu alebo zabudovanú mikrovlnku.

Nezabudnite ani na našu bohatú ponuku mikrovlnných rúr. V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností nás môžete kedykoľvek kontaktovať.

Ako si vybrať najlepší hrniec na ryžu? Rozhoduje výkon a funkcie
Varenie ryže je pre mnohých amatérskych aj profesionálnych kuchárov nočnou morou. Riešením je hrniec na ryžu resp. ryžovar, vďaka ktorému bude ryža dokonalá.